Ull

Publisert den: 05/08/2014 klokken 18:27 under Blog. Stikkord: , , , , ,

Ull kommer i mange forskjellige varianter og kvaliteter og hovedegenskapene skal være å isolere og regulere kroppens temperatur. I et mikroskop vil man se at ullfibrene er bygget opp som skjell som overlapper hverandre som for eksempel takstein gjør. OVerflaten på ullfibrene er vannavstøtende, samtidig som den puster. Skjellene inneholder luft, som bidrar til å gi en varmende effekt. Halvparten av all ullproduksjon i tekstilsammenheng kommer fra merinosauen.
Ull er naturlig antibakterielt og krever ikke like mye vask som syntetisk materialer gjør.
Våre ullprodukter er testet ut av profesjonelle utøvere i sykling, langrenn, snowboard, motocross og hundekjøring.
Norges kaldeste idrettsarrangement, Finnmarksløpet, har temperaturer som kan variere fra 10 varmegrader til 50 minusgrader. Utøverne skifter omtrent en gang underveis og stiller dermed høye krav til bekledning og funksjonalitet.

Mens-wool-button-jersey-purple-c-w