Genette Våge

Publisert den: 20/08/2012 klokken 07:37 under Blog. Stikkord: , , ,

Genette Våge

Dette er fjorten år gamle Genette Våge. En av landets raskeste motocrosskjørere i 85-kubikksklassen. Hun har i flere år konkurrerert mot gutta og har i år deltatt i gutteklassene i EM og det tyske mesterskapet.
I sommer reiste Våge til USA for å delta i Loretta-Lynns som er verdens største amatørmesterskap i motocross. En arena som har høstet mange av de største stjernene. Her var målet å forbedre niendeplassen i jenteklassen fra året før, mot eldre og mer erfarne kjørere. Motorproblemer under løpet satte en stopper for dette men hun endte allikevel på fjortendeplass med kun to av tre tellende heat.
Helgen 26-27 august arrangeres finalen i Norgesmesterskapet i motocross på Lunner utenfor Oslo.
Genette ligger på en sammenlagt tredjeplass i 85-kubikksklassen blant gutta, og på andreplass i det åpne damemesterskapet som ledes av atten år gamle Marie Pettersen fra Alta. Marie hadde i helgen en topp-ti plassering i VM i kvinnemotocross i England så det kommer til å bli et høyt tempo i finalerunden.

Mer om Genette.