Dakar Rally. fra -8°C til over 40°C

Publisert den: 11/01/2012 klokken 09:26 under Blog. Stikkord: , , ,

Dakar rally

Det er ikke uten grunn at Dakar rallyet kalles verdens tøffeste offroad-løp.
I løpet av de 15 dagene rallyet pågår tilbakelegger kjørerne i år 9000 km i røft terreng med dyp sand, grus, gjørme, vann og til og med snø og is. Høydeforskjellene varierer fra 0 til 4700 moh, ved Andesfjellene.
Temperaturforskjellene varierer fra -8°C til over 40°C.
Årets rally går gjennom Argentina, Chile og Peru og har TV-dekning i mer enn 190 land.
Rallyet har i snitt tatt to liv årlig, og gjennomsnittet er allerede nådd, i 2012.
Deltakerne må klare seg selv, gjennom de lange etappene.
Søvnmangel, temperaturer, dehydrering, navigering i stor fart og utmattelse er bare noen av faktorene de hele tiden må forholde seg til, og det er ikke uvanlig at kjørerne sovner eller får hetesjokk i 160 km/t.
Vår egen Dakarhelt Pål Anders Ullevålseter har deltatt i rallyet siden 2002, med andreplass som beste plassering. I år har han tapt mye tid på sjekkpunkter han ikke har blitt registrert på, samt et gjørmehull han ble sittende fast i, men han er en av de aller hardeste, og rister av seg nye konkurrenter, etter hvert som de blir slitne.
Med temperaturforskjeller opp mot 50 grader sier det seg selv at god termoregulering er viktig. Derfor bruker Ullevålseter teknisk superundertøy fra Ailo.

Gi Pål Anders Ullevålseter tommelen opp her.